Amina Alaoui @ Le Guess Who

Op zaterdag 11 november geeft de Marokkaanse zangeres Amina Alaoui een concert in Tivoli-Vredenburg. Dit is een buitenkansje voor de liefhebbers, want zij is niet vaak te zien in Nederland. Gelukkig zagen de organisatoren van het festival Le Guess Who in dat zij dit jaar niet op het programma mocht ontbreken.

Labryénco: cd-presentatie

Vol trots kondigt Labryénco, de flamencoband van gitarist en componist Alain Labrie, haar nieuwe cd ‘Morir y nacer’ (Sterven en geboren worden) aan. Dit derde album van het flamboyante flamencogezelschap is een ode aan het leven.
De cd-presentatie op 19 november in Azotod De Meern. De avond ervoor (18 november) kun je naar een try-out in De Partner in Nieuwegein.

Concerten van Gustavo Pazos

Ter gelegenheid van de release van zijn nieuwe cd Rincon de las penas geeft Gustavo Pazos Conde twee concerten in Nederland:
15 dec Amsterdam – Munganga
27 jan Leiden – X
Meer informatie vind je in de rubriek ‘Concerten’ op deze site.

Gustavo Pazos Conde

Gitarist Gustavo Pazos Conde geeft twee concerten rondom de release van zijn nieuwe cd Rincon de las Penas, uitgekomen op ons eigen Saphrane label.
Ook deze cd is een eerbetoon aan de muziek van Uruguay, waar Gustavo vandaan komt. Een ingetogen, maar zeer intens album.

Gustavo Pazos Conde

Gitarist Gustavo Pazos Conde geeft twee concerten rondom de release van zijn nieuwe cd Rincon de las Penas, uitgekomen op ons eigen Saphrane label.
Ook deze cd is een eerbetoon aan de muziek van Uruguay, waar Gustavo vandaan komt. Een ingetogen, maar zeer intens album.

Nieuwe cd van Pól Brennan

Pól Brennan is bekend als mede-oprichter van Clannad. De Ierse tv-zender RTE maakte een documentaire over een roerige periode uit de Ierse geschiedenis, Brennan schreef de soundtrack die op deze cd te horen is. Hij wordt bijgestaan door Steve Turner, Aiden O’Donnell en Nick Bailey, evenals zijn zus en mede-Clannad-lid Moya. Zijn muziek verbeeldt de rauwe emotie van historische gebeurtenissen zoals de Grote Honger van 1847 tot de Ierse Burgeroorlog in 1922-1923. Hier is de single:

Playing for the man at the door

In de jaren 1950 en 1960 was de blues de dominante vorm van zwarte volksmuziek in Texas en omgeving. In gesegregeerde buurten kwamen leden van de gemeenschap bijeen in saloons, dansgelegenheden en bij elkaar thuis om hun buren hun verhalen over verdriet, hartzeer, jubel en triomf te horen zingen. Robert “Mack” McCormick fotografeerde zwarte en Latino Texanen en hun buurten. Door het opnemen en interviewen van muzikanten – van wie velen nog nooit een voet in een echte opnamestudio hadden gezet – maakte McCormick zich geliefd in deze gemeenschappen. Omdat hij het meeste van dit materiaal nooit publiceerde of vrijgaf, werd zijn collectie een legende en een bron van intense speculatie onder wetenschappers, bluesliefhebbers en muzikanten. Tot nu, via Smithsonian Folkways als weergaloze 3-cd-box of 6-lp-set.
Een sampler met 5 nummers is hieronder te beluisteren.

Onbekend Tadjikistan

Om de opnames voor de bijzondere cd Lost In Tajikstan te kunnen maken, smokkelde Lu Edmonds (bekend van o.a.The Damned, Public Image Ltd, Mekons, Waterboys) oude Revox bandmachines en moderne digitale interfaces naar Tajikstan om 2000+ ongelooflijke uren aan audioarchieven uit het Sovjettijdperk te digitaliseren. Ook werd er een reeks akoestische optredens in de open lucht gehouden en er werd een studio gebouwd in het Gurminj Muziekinstrumentenmuseum. In onderstaande video zie en hoor je een voorproefje.

Verwacht: nieuwe cd van Sangit

Hier is ‘Até Acabar’, de eerste single van de Israëlische producer, componist en percussionist Sangit. ‘Até Acabar’ is afkomstig van zijn aankomende album ‘Ooroo’ (releasedatum 20 oktober) en bevat de majestueuze zang van de grote Braziliaanse zangeres Mariene de Castro. Zij kan bogen op meer dan een miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify en gaf een beroemd optreden tijdens de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen van Rio in 2016.
Sangit omschrijft dit nummer als “A funky sweet and sour Brazilian groove inspired by samba and bossa”.