Nieuw label: 1700 Classics

Ofschoon wij bekend staan als een distributeur van roots- en wereldmuziek, krijgen we steeds meer klassieke labels in ons pakket. De nieuwste aanwinst is 1700 Classics, dat zich richt op Spaanse barokmuziek. Het label geeft cd’s uit van Concerto 1700, een ensemble van variabele omvang dat opgericht is door violist Daniel Pinteño.
Hieronder vind je een voorproefje van de cd ‘Italy in Spain‘.

Vier sterren voor Romero’s

Pharis en Jason Romero verrasten met hun mooie cd ”Tell’ Em You Were Gold“, verschenen in juni van dit jaar en opgebouwd rond de banjo’s die Jason maakt.
Er is net een fijne vier-sterrenrecensie verschenen in het blad Lust for Life: “Dat ze nu zijn getekend door Smithsonian Folkways zegt wel iets over de kwaliteit van hun muziek (…) Met hun onderkoelde en pretentieloze aanpak van dit genre voldoen Pharis en Jason Romero zeker aan de door Folkways gestelde norm.”

Bach meets folk!

Het Scandinavische Lodestar Trio is een baanbrekende nieuwe samenwerking tussen twee sterren van de Scandinavische folkscene, nl. Erik Rydvall en Olav Mjelva, en de Britse vioolvirtuoos Max Baillie. Samen brengen zij groove en improvisatie in de barokmuziek door deze in een folk-klankwereld te brengen waar de Zweedse nyckelharpa en de Noorse hardanger fiddle de viool ontmoeten. Hun debuutcd Bach to Folk is nu uit. Hieronder kun je al kennismaken met deze bijzondere band.

Nieuwe cd Jake Blount

Banjospeler Jake Blount is een sensatie in de Amerikaanse folkwereld. Niet alleen door zijn muzikale kwaliteiten, maar ook vanwege zijn onderzoek naar de zwarte ‘mountain music’. Zijn nieuwste cd The New Faith gaat over klimaatverandering; hijzelf en zijn muzikanten zijn klimaatvluchtelingen in een toekomstige wereld. Een bijzondere combinatie van oldtime music, countryblues en spirituals met eigentijdse invloeden!

Netsa, een voorproefje!

Op 26 augustus verschijnt de nieuwe cd van de in Nederland wonende Ethiopische zangeres Minyeshu. Netsa (wat ‘vrij’ betekent in het Amhaars) is een prachtige combinatie van westerse muziek en traditonele Ethiopische instrumenten als de masenqo, washint en de kirar. Benieuwd hoe dat klinkt?

Mooie recensies voor Finch & Keita

Het was te verwachten: de nieuwe cd “Echo” van het illustere duo Cathrin Finch en Seckou Keita krijgt juichende recensies.
Niet alleen is de cd “Top of the world” geworden in het gezaghebbende Britse muziekblad Songlines, ook de pers in de Benelux is erg positief:

“Je zou denken dat de Welshe harpiste en Senegalese koraspeler na tien jaar samenwerking elkaars instrumenten door en door kenden, maar op ECHO, hun derde album, blijkt de chemie tussen beiden nog volop aanwezig.” (Heaven, ****)
“Wie de tijd neemt om de composities op zich in te laten werken, ontdekt een schat aan nieuwe muziekstijlen. (…) Keita is trouwens een uitstekende zanger en daarmee geeft hij de meeste composities op dit album net even wat extra glans mee.” (Lust for Life, ****)
“Magnificent” (Songlines, TOP OF THE WORLD)

Pharis & Jason Romero

Nu uit: de nieuwe cd van Pharis & Jason Romero, Tell ‘em you were gold.
“Het hele album heeft zo’n heerlijk gevoel, opgenomen in slechts zes dagen in een schuur in het geweldig genoemde Horsefly British Columbia. Het neemt je mee op een reis van de Rocky Mountains naar de oceaan via treinen en boten door ‘Rolling Mills’. Niet alleen spelen ze prachtig samen, maar ook hun stemmen versmelten zo goed, ze nemen beiden de leadzang voor hun rekening en duetten op verschillende tracks. De onderlinge band is hoorbaar erg sterk”,aldus een van de eerste recensies. Hieronder zie je de trailer van de nieuwe cd.

Ignacio Lusardi Monteverde

Ignacio Lusardi Monteverde groeide op omringd door muziek en speelde voor het eerst gitaar toen hij zes jaar oud was. Slechts drie jaar later ontdekte hij wat een van de bepalende invloeden van zijn succesvolle carrière zou worden: flamencomuziek. Op zijn nieuwste cd, Flamenco: Pasado y Presente (Verleden en Heden), deelt hij zijn passie en talent met de luisteraar.
Hier is de trailer van deze fraaie cd:

Swingen met Rebolu!

De Rebolu bestaat uit componist Ronald Polo, “tambor alegre”-meester Morris Cañate, percussionist Erica “Kika” Parra, leadzangeres Johanna Castañeda en bandleden. Met een batterij aan percussie, imponerende gaita fluit-melodieën en aanstekelijke zang blaast de groep op hun nieuwe cd Mi Herencia (My Heritage) nieuw leven in oude tradities. Swing mee!

Dave Specter op vinyl

De cd ‘Blues From The Inside Out‘ van gitarist Dave Specter kreeg zeer goede recensies in de internationale pers. Downbeat gaf de cd vier sterren: “It’s Specter’s six-string prowess that’s the best reason to spend time with his latest dispatch. It’s also the one constant. Specter is as flashy as he wants it to be, but not to the detriment of the material.”
Daarom is het goed nieuws dat het album nu ook op vinyl leverbaar is.
Eerst even luisteren? Dat kan met onderstaande clip: