Nieuwe releases

Ignacio Lusardi Monteverde: Flamenco. Pasado Y Presente


Ik En Den Theo / Moi Et Le Theo: Onderweg / En Voyage

Achter "Ik en den Theo" gaan Piet Maris en Theophane Raballand (allebei van Jaune Toujours) schuil, met hun "Echte muziek voor echte kinderen van 3 tot 93". Nu is er een derde album, op groter formaat dan de vorige twee albums, nl. 21 x 21. Het heet "Onderweg / En Voyage", een boek met liedjesteksten, illustraties en een cd volledig in 2 talen. Het boekje is weer hetzelfde opgebouwd: het ene deel is in het Nederlands, het tweede deel (omgedraaid) is in het Frans. Natuurlijk in het midden weer een tweetalig liedje.


Sad Daddy: Way Up In The Hills

De groep Sad Daddy uit Arkansas kwam samen in de hut van een van de groepsleden om een nieuwe cd op te nemen met een "down-home, back-to-the-country" thema. Opnametechnicus Jordan Trotter bracht zijn apparatuur naar de hut en de band nam de 14 originele nummers live en in een cirkel op. De geluiden van zoemende insecten en sissend spek dragen bij aan deze leuke en verfrissende bluegrass-cd.


Allison Groot De & Tatiana Hargreaves: Hurricane Clarice


Harold Danko: Rite Notes


Brew Moore: Special Brew


The Slocan Ramblers: Up The Hill And Through The Fog


Hackensaw Boys: Hackensaw Boys


Pharis Romero & Jason: Tell ‘em You Were Gold


Jeffery Broussard & The Creole Cowboys: Boots And Boujee


Inger Lien Rust Marie & Arild Jensen: [spor]


Fidelio Trio: Gerald Barry: In The Asylum

Op deze cd staan werken voor piano tot en met pianokwartet van de Ierse componist Gerald Barry. Alle, behalve "In the Asylum" zijn eerste opnames. De muziek gaat van het door Rothko geïnspireerde "O" voor pianokwartet uit 1979 tot het langste stuk op het album, "1998", voor viool en piano. In het algemeen is de muziek meer bezig met pure materie dan met kleur en kan dus op alle instrumenten gespeeld worden.


Zefiro Torna: Time Crawls. A New Broken Consort

Het Belgische ensemble Zefiro Torna neemt ons mee naar een tijdloos universum met een herinterpretatie van de 17e eeuwse "broken consort"-muziek. Melodieën geschreven door fluitist Jowan Merckx, kregen een nieuwe bewerking voor fluit, viool, viola da gamba, violone, harp en luit door de componisten Marnix De Cat en Martin Valcke. De nieuw geschreven muziek draagt sporen van barokmuziek en traditionele muziek uit heel Europa. Ze is nu eens melancholisch, dan weer lichtvoetig en feestelijk, fascineert door haar ingenieuze textuur en nodigt uit ten dans.


Anita Solheim Bravoll: Dansaer Himmaete

Anita Solheim Bråvoll presenteert hier een rijke selectie van traditionele dansmuziek uit Vestfold, een provincie in Zuidoost-Noorwegen. Ze baseert zich op archieven die ze zelf doorgespit heeft en speelt op een diatonische trekharmonika.


Espen Wensaas & Bjorn Kare Odde: Lilleslatter


Yasmine Giles & Peter: Insights