Nieuwe releases

Charlie Parr: Last Of The Better Days Ahead

Charlie Parr's nieuwste album is een verzameling krachtige nieuwe songs over hoe men terugblikt op een geleefd leven, maar ook vooruitkijkt naar wat nog komen gaat. De spaarzame productie benadrukt Parr's poëtische lyriek, zijn expressieve, gruizige stem klinkt helder over behendig akoestisch gitaarspel dat verwijst naar folk en blues motieven in Parr's eigen verkennende stijl. Een zeer sterk album dat in de Amerikaanse pers goed onthaald wordt.


Various: The Village Out West. The Lost Tapes Of Alan Oakes

In de jaren `60 was er niet alleen een (toonaangevende) folkscene in New York City, maar ook in San Francisco Bay Area in Californië. Op deze dubbel-cd staat een groot aantal opnames gemaakt door Alan Oakes, met legendarische namen als Hank Bradley, Rev. Gary Davis, Larry Hanks, Mississippi Fred McDowell, New Lost City Ramblers en Doc Watson. Daarnaast horen we ook onbekende helden van de lokale Californische gemeenschappen. Deze uitgave toont overtuigend aan hoe belangrijk óók Californië was voor folkmuziek van de 20e eeuw.


Jackson Lynch: All By My Ownsome


Juanjo Navas: Digo Vivir (canta A Blas De Otero)

De in Bilbao geboren cantaor Juanjo Navas heeft zich ontpopt als een van de meest opmerkelijkste, meest rusteloze en origineelste zangers van de huidige flamencoscène. Op zijn tweede album, "Digo vivir", interpreteert hij teksten van het gedicht "Redoble de conciencia" van de 20e eeuwse dichter Blas de Otero.


Plaerdemavida Ensemble: Luciernagas

Een eeuw van liederen: werken van Enrique Granados, Fernando Obradors, Manuel de Falla, Joaquín Rodrigo, Rodolfo Halffter, Antón García Abril en Xavier Montsalvatge in versies voor sopraan, cello en piano door het Plaerdemavida Ensemble. Dit is een Valenciaans vocaal kamermuziektrio bestaande uit: Paloma Chiner (sopraan), Jorge Fanjul (cello) en Pablo García-Berlanga (piano). Verpakt in een luxe doos, met uitgebreid boekje.


Elvira Querol | Chiko Tanaka: Delicatamente

Klarinettiste Elvira Querol uit Tarragona en de in Barcelona wonende Japanse pianiste Chiko Tanaka presenteren hun cd "Delicatemente". Ze combineren enkele van de belangrijkste stukken uit het klarinetrepertoire met minder bekend werk, dat lyriek en delicatesse uitstraalt. Met werken van o.a. Schumann, Berg, Debussy en Lauro.


Yoko Suzuki: Yoko Piano. Lagrima De Luna

De Japanse pianiste Yoko Suzuki ging in 2001 naar Barcelona om de interpretatie van Spaanse muziek te leren van de grote pianiste Alicia de Larrocha. Op deze cd speelt zij stukken die zijn geïnspireerd door dierbare herinneringen en ervaringen opgedaan in de laatste 20 jaar.


Johannes Cernota: Passing Pictures

Johannes Cernota is een succesvol beeldend kunstenaar en componist. Als pianist brengt hij zowel solo- als ensembleprogramma's en is hij een veelgevraagd begeleider bij vertoningen van stomme films. Zijn cd met opnames van Satie (JARO 4186) wordt in Duitsland beschouwd als een van de beste Satie-opnamen ooit. "Passing Pictures" is een hommage aan Erik Satie met uitsluitend eigen composities. Verrukkelijke intermezzi die verschillende stemmingen en sferen weerspiegelen!


Johnny Burgin: Live


Corey Dennison Band: Night After Night


Martin Wind Quartet: My Astorian Queen. 25 Years On The New York Jazz Scene

Contrabassist Martin Wind is een van de weinige Duitse jazzmusici die zich permanent als solist en arrangeur in de Big Apple heeft kunnen vestigen. Zijn nieuwe album "My Astorian Queen" is dan ook zijn zeer persoonlijke dankbetuiging, met name aan "de heel bijzondere mensen die me een kwart eeuw lang hebben begeleid en me hebben gevormd tot wie ik nu ben," zegt Wind. Dit slaat vooral op de leden van zijn kwartet - allen veteranen van de New Yorkse jazzscene: Bill Mays (piano), Scott Robinson (tenor- en bas-sax, trompet), Matt Wilson (drums, percussie).


Lisa Wulff: Sense And Sensibility

"Sense and Sensibility", het vierde album van Lisa Wulff , verschilt duidelijk van haar drie voorgangers. Niet alleen omdat Wulff optreedt als virtuoos bassist en charismatisch bandleider, maar omdat ze nu ook alle vocale partijen voor haar rekening neemt - en dat doet met een natuurlijkheid en gemak alsof ze nooit iets anders heeft gedaan.


Andreas Hertel Trio: Blue Bop


Andreas Bohlen Trio: Fallalerenko


Roger Matura: Time On Earth

Roger Matura, geboren in Duitsland, ging in de jaren zeventig naar Greenwich Village en trok daar de aandacht van Moses Asch, waarna hij tussen 1979 en 1981 in totaal drie folk-rockplaten voor Folkways maakte. Deze nieuwe cd bevat rustige instrumentale tracks, ergens tussen Bon Iver en filmische soundscapes . Een werk van ruimte, kalmte en zachte schoonheid.


Roger Matura: Roter Mohn

Dit is een coveralbum als geen ander: op "Roter Mohn" maakt Roger Matura van John Lennon's "Jealous Guy" een ambient ballad, voortgestuwd door kalimba's, terwijl "Get it On" van T. Rex als een psychedelische feniks herrijst uit de as van feedback en gelaagde zang. Het resultaat is opmerkelijk: sommige van Roger Matura's coverversies klinken persoonlijker dan de originele nummers. Ook leverbaar op vinyl.


Roger Matura: Take On The Giants

Sommigen noemen hem een "zachtere versie van Tom Waits", anderen de "Dylan uit het Ruhrgebied". Met de release van drie albums in één jaar, bewijst Roger Matura eens te meer dat hij veel meer is dan dat. Hij heeft zichzelf opnieuw uitgevonden en klinkt eclectischer en actueler dan ooit tevoren. Elk van de drie cd's belicht een ander aspect van zijn persoonlijkheid: een gevoelige componist ("Time on earth") of een lateraal denkende coverartiest ("Roter Mohn"). "Take on the Giants" documenteert zijn werk als een ambitieuze, vooruitdenkende songwriter.


Roger Matura: Roter Mohn

Dit is een coveralbum als geen ander: op "Roter Mohn" maakt Roger Matura van John Lennon's "Jealous Guy" een ambient ballad, voortgestuwd door kalimba's, terwijl "Get it On" van T. Rex als een psychedelische feniks herrijst uit de as van feedback en gelaagde zang. Het resultaat is opmerkelijk: Sommige van Roger Matura's coverversies klinken persoonlijker dan de originele nummers. Ook leverbaar op cd.


Dagobert Bohm: Within A Dream

Na een levensbedreigende ziekte keert Dagobert Böhm terug met een verzameling dromerige stukken tussen folk en jazz. Zijn gevoelige gitaarlijnen aangevuld met Fender Rhodes, vintage synthesizers en discrete elektronische beats. Gasten als Karl Seglem (sax), Knut Hem (dobro) en Omar Gudjónsson (percussie) zorgen voor verdere impulsen. "Within a Dream" wil de wereld niet op zijn kop zetten, maar wél een beetje mooier te maken. Ook leverbaar op 180 grs vinyl.