Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Huun-Huur-Tu

17 oktober 2021 om 20:30 - 23:00

De zangers van Huun-Huur-Tu hebben gezicht gegeven aan Toeva, de mysterieuze republiek aan de grens van Mongolië. Begin jaren negentig verschenen de eerste albums van de groep die Westerse luisteraars verblufte met boventoonzang, een techniek waarbij de keel gebruikt wordt en meerdere verschillende toonhoogtes voortgebracht worden door één stem. De zangers komen voort uit de nomadische cultuur van Toeva en hun songs zijn geïnspireerd door eeuwenoude sjamanistische rituelen. Daarbij spelen ze traditionele instrumenten zoals fluit, vedel, luit en percussie.

Dit concert staat in het teken van het project Terra Incognita – Tuva van de Duitse fotograaf en muziekproducent Ulrich Balß, waaraan Huun-Huur-Tu muziek heeft bijgedragen. Van het project verscheen al eerder een boek met cd en dvd. Huun-Huur-Tu werkte in de afgelopen dertig jaar samen met zeer diverse musici en ensembles, waaronder Kronos Quartet, Ry Cooder, Frank Zappa, The Chieftains en Trilok Gurtu.

‘Huun-Huur-Tu laat horen dat traditionele muziek zich ook kan ontwikkelen zonder al te veel traditievreemde elementen’ (MixedWorldmusic).

‘Truly astounding, powerful and evocative’ (BBC).

Let op: dit concert is verzet van 18 oktober 2020. Eerder gekochte tickets blijven geldig.

Gegevens

Datum:
17 oktober 2021
Tijd:
20:30 - 23:00
https://www.bimhuis.nl/agenda/huun-huur-tu-2/

Locatie

BIMhuis
Amsterdam,