Memphis Minnie: veel reviews

De serie ‘The Rough Guide to’ is jarenlang een wegwijzer geweest voor iedereen die zich wilde verdiepen in een bepaald aspect van de wereldmuziek. Het label is nu uitgebreid met een geweldige serie oude blues, waarbij de samenstellers steeds weer pareltjes uit archieven weten te vissen. Een van de recentste compilaties was die van Memphis Minnie, bluesgitariste, zangeres en songwriter. Bukka White zei over haar: “She was the best thing going in the woman line”.

Hier zijn enkele recensies van het album:
“Dit werk behoort tot het beste uit haar vroege oeuvre. Gelouterd door de Spartaanse werkuren op straat en nog in volop in ontwikkeling piket ze hier ook als uitvoerder. (…) Een prima introductie tot een van de beste bluesvrouwen die de wereld heeft gekend.”
(*****, Heaven)

“Deze verzamelaar focust zich op het materiaal dat ze opnam tussen 1929 en 1934 en dat is ook verreweg haar meest interessante periode (…) had een soepel stijltje dat haar liedjes heel toegankelijk maakt.” (****, Lust for Life)

“Mooi om Memphis Minnie zo uitgebreid in de spotlights te zien op een cd die eigenlijk alleen hoogtepunten bevat – tijdloze muziek van bijna een eeuw geleden.” (Moorsmagazine.com)